Black Velvet Band


Binnenkort beginnen we met het instuderen van The Black Velvet Band. Een mooie Ierse ballade die al door vele muzikanten gezongen werd, maar waarvan de bekendste versie waarschijnlijk toch die van de Dubliners is uit 1967.

De verteller is een gezel die zijn stage gaat volgen in het mooie stadje Belfast. Hij raakt verliefd op een mooie jonge vrouw met prachtig haar, dat bijeen gehouden wordt door een zwart fluwelen band. Zij steelt echter een horloge en plaatst dit in zijn jaszak. De Politie pakt hem op en door de rechter wordt hij veroordeeld tot zeven jaar straf verbanning naar Van Diemen's Land (het huidige Tasmanië, een eiland ten zuiden van Australië).

Als je hier klikt kom je bij de mooie versie van de Dubliners, gezongen door Luke Kelly!


31 keer bekeken0 reacties